Today is Amazing: Van fysiotherapeut naar spellenmaker voor events



 

Fotografie: Van Harte Gefotografeerd

Het was waarschijnlijk 06:00, eind 2014. Midden in de prachtige beboste omgeving van Coroïco, Bolivia, hoorde ik een mysterieus dierlijk geluid. Plots, klokkend en bijna mechanisch. De vogelaar in mij wist het al. De tinnen Zuid-Amerikaanse kalkoen. Vast niet. Op een gammel krukje, of net te klein tafeltje, in onze Ecolodge lag een plastic mapje van het hostel waar we sliepen. De huisregels en de bestelmogelijkheden voor het ontbijt. Later die dag las ik daarin wie de eigenaar van het geluid was.


Het ging om een Montezuma oropendola. Een forse zangvogel, familie van de spreeuwen. Zwart met een spitse snavel en gele strepen op de veren van zijn staart. Hun nesten leken verzonnen. Lange strooien kauwgomballen aan slierten. Soms wel drie meter lang. Ze bungelden aan takken van reusachtige bomen. Hun kuikens, families en zij leefden daar een veilig leven, bungelend en hutje mutje.

Terwijl ik bleef luisteren naar de galmende klanken dacht ik verder na. De laatste maand op reis, en de zes maanden daarvoor was ik op zoek in mijn eigen gedachten. Wat wilde ik met mijn leven? Waar werd ik nou 100% blij van? Wat voor werk volmaakt mij? Hoe ga ik daarvan leven? Wat zou het nou zijn? Muziek maken en dj'en vond ik fantastisch. Kicks, synths, claps, effec-ten, vocals en dat alles tot één bonk 'awesome' verwerken. Helemaal in de flow zijn in mijn eigen slaapkamerstudio. Of genietend met mijn ogen dicht en smilend achter de draaitafels op een feest, rave of in een club.

De ontmoetingen en gesprekken van mijn fysio-werk gaven mij ook mijn dagelijkse glimlach. Sinds 2009 werkte ik met heel veel plezier in een praktijk in Abcoude. Een geweldig team met twee fantastische eigenaren. Mijn patiënten wisten mij soms meer te bewegen dan ik hen. Rake vragen mogen stellen, motiveren en geruststellen met de kracht van goed uitgekozen woorden. Maar mijn diepste ik wist dat het niet alles was. Er moest nóg meer uit het leven te halen zijn. Voor mij lag een een wit A4-tje met een vers gekrabbelde mindmap. Het stond vol met dingen die mij gelukkig maakten: Mensen, muziek, spelen, kleuren, taal, creatviteit, 'plop' en brainfarts (ideeën die je zomaar krijgt, op de WC of bij het stoplicht), geen grenzen, beleven, inspireren

Niks. Nul ideeën.

Totdat mijn lieve vriendin (nu mijn vrouw en moeder van bijna twee kinderen) bij mij kwam zitten. We praatten. Ik legde uit dat ik helemaal blanco was. Ze keek naar het blaadje. "Moet jij geen workshops gaan geven?" De tinnen Zuid-Amerikaanse kalkoenen vielen stil. OMG. Het universum kwam tot mij. Een almachtig eureka. Gekregen van mijn lieve Larissa. Dat was het! Natuurlijk. Waarom had ik daar niet eerder aan gedacht?

Het is nauwelijks te geloven. Sinds dat ene moment is mijn hart twee keer sneller gaan kloppen. Mijn hoofd knettert ideeën en ik heb een borst uitpuilend van vertrouwen gekregen. Ik ga alles op alles zetten om dit voor elkaar te krijgen. Wat het dan ook precies is. Iets. Het is tot de dag van vandaag niet helemaal concreet. Maar boeiend! Ik volg mijn hart. Alles waar ik gelukkig van word, waar ik energie van krijg en waar ik goed in hoop te worden, kwam op dat moment plots bij elkaar en is er tot op de dag van vandaag nog steeds.

Direct nadat ik thuiskwam in Nederland startte ik met 'iets'. Blancolour heette het. Maandelijkse workshops over mensen met een bijzonder verhaal. Een nieuwe manier van uitgaan. Het concept was top. De uitwerking was hmnehhh. De commerciële basis van een fysiotherapeut is beperkt. Marketing en sales is nooit 0relevant bij een tendinopathie van de gluteus medius.

Ik rommelde door en vond het geweldig. Op een strandbedje had ik een creatieve gespreksstarter ontwikkeld. In de twee maanden daarna nog twee kennismakingsspellen. In de spellen kon ik meer creativiteit kwijt. Ik ging voor de games en stopte in 2017 met de work-shops. Er kwam een nieuwe naam: Today is Amazing. Een titel die staat voor de eer-ste gedachte die ontstaat als ik 's ochtends mijn ogen open doe: "Wat maakt mijn dag geweldig vandaag?" Mensen een geweldige dag laten beleven én ze tegelijkertijd iets leren waardoor ze meer verbinden met anderen. Precies mijn sweetspot.

Elke dag leer ik beter ondernemen, sales wordt meer vanzelfsprekend, marketing gerichter en zakelijk zijn is meer bewust zijn van je plannen en je cijfers. Ik daag mezelf uit om mezelf niet te serieus te nemen en maak heel veel plezier. Je leeft maar één keer toch?

En jij? Volg jij je hart?


Wil je eens sparren over hoe jij de verbinding tussen je mensen en je bedrijf kunt verbeteren en hoe evenementen en activiteiten daaraan kunnen bijdragen? Check www.todayisamazing.com of zoek mij (Sebastiaan Wubben) op LinkedIn. Ik beantwoord graag je vragen.
 

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Today is Amazing teambuilding
Algemene voorwaarden | privacy statement