Radisson Hotel Group opent nieuwe Radisson Hotel & Suites Zürich



Radisson Hotel Group brengt zijn upscale merk Radisson naar Opfikon en betreedt daarmee de markt voor serviced apartments in Zwitserland. Met 447 kamers wordt het Radisson Hotel & Suites Zürich in mei 2023 wanneer het de deuren opent het grootste hotel in de metropoolregio Zürich. De Zwitserse portefeuille van de Groep groeit zo tot tien hotels met meer dan 2.300 kamers in exploitatie of in ontwikkeling.

Het nieuwe Radisson Hotel & Suites Zürich ligt in de wijk Glattpark in Opfikon, een nieuwe buurt in de agglomeratie Zürich. Het Glattpark profiteert van een centrale ligging tussen het centrum van Zürich en de luchthaven en beschikt zo over uitzonderlijk goede verbindingen met het openbaar vervoer (zowel lokaal als langeafstanden), de luchthaven en de snelwegen A1/A4 en A51. Het expositiecentrum Messe Zürich bevindt zich in de directe omgeving.

Het hotel beschikt over 104 hotelkamers en 343 volledig ingerichte appartementen met kitchenettes met keramische kookplaat, een afwasmachine, waterkoker en basiskeukengerei. Gasten van het Radisson Hotel & Suites Zürich hebben ook toegang tot een fitnessruimte. Het restaurant “Luigia” met authentieke Italiaanse keuken en gezellige zitjes op de groene binnenplaats, evenals een bar en het dakterras, maken het aanbod compleet.

Het gebouw is eigendom van een entiteit van W5 Group, het family office van vastgoedondernemer Ralph Winter, en zal vanaf mei 2023 door het Nederlandse Cycas Hospitality worden uitgebaat. Radisson Hotel Group en Cycas Hospitality breiden met dit tweede project hun samenwerking verder uit, nadat het Radisson Hotel & Suites Amsterdam South in 2021 zijn deuren opende.

“We zijn verheugd dat we met Radisson Hotel & Suites Zürich toetreden tot het bloeiende segment van de serviced apartments in Zwitserland. Dit hotel is een ideale toevoeging aan onze sterke portefeuille in Zwitserland. Bovendien benadrukken we met dit project opnieuw ons vermogen om bestaande hotels snel en pragmatisch te converteren. Wij danken W5 Group en Cycas Hospitality voor hun vertrouwen in ons en onze merken,” zegt Max Gross, Vice President Business Development DACH bij Radisson Hotel Group.

Asli Kutlucan, Chief Development Officer bij Cycas Hospitality, licht toe: “Onze ervaring met de extended-stay sector in Europa kunnen uitbreiden en bijna 450 kamers en suites naar de markt van Zürich kunnen brengen is ongelooflijk spannend voor Cycas Hospitality. Door onze pan-Europese portefeuille uit te breiden naar Zwitserland consolideren we onze positie als voorkeurspartner voor hotelmanagement voor eigenaren die snel commerciële resultaten willen behalen.”

Radisson is het snelst groeiende upscale hotelmerk in Europa. Radisson biedt Scandinavisch geïnspireerde gastvrijheid, waardoor gasten meer harmonie kunnen vinden in hun reiservaring. Radisson hotels zijn te vinden in voorsteden en steden, in de buurt van luchthavens en vrijetijdsbestemmingen. In Zwitserland debuteerde het merk in 2019 met Radisson Hotel Zurich Airport in Rümlang. Internationaal heeft de Groep ongeveer 150 hotels van het merk Radisson in exploitatie of in ontwikkeling.

Fotocredits: W5 Group
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Radisson Hotel Group Radisson Hotel & Suites Zürich Zurich Zwitserland Opfikon Hotel Suite
Algemene voorwaarden | privacy statement