Louvre Hotels Group benoemt nieuwe CEOFederico J. González wordt de nieuwe CEO van Louvre Hotels Group en blijft tevens aan als Executive Vice Chairman voor Radisson Hotel Group. Louvre Hotels Group is Pierre Frédéric Roulot dankbaar voor de essentiële rol die hij heeft gespeeld in de groei van het bedrijf. Deze overdracht van de CEO positie is een logisch vervolg van de wereldwijde strategie van de hotelgroep.

Zijn jarenlange, brede ervaring in de hospitality industrie zal Federico J. González goed kunnen gebruiken om het resultaat van Louvre Hotels Group positief te beïnvloeden, de groei verder te bevorderen, de organisatie succesvol te positioneren en kansen op de markt maximaal te benutten.

Federico J. González, de nieuwe CEO van Louvre Hotels Group: “Met veel plezier begin ik aan deze reis met alle teams van Louvre Hotels Group met wie ik vol vertrouwen de ontwikkeling van het bedrijf zal voortzetten. Louvre Hotels Group is volledig gefocust op het bouwen aan de toekomst van hospitality en het bieden van onvergetelijke ervaringen aan onze gasten. Dit doen we door innoverende oplossingen en initiatieven, duurzame werkwijzen en operationele expertise.”

Federico J. González is de CEO van Louvre Hotels Group, woonachtig in Parijs, Frankrijk. Hiernaast is hij Executive Vice Chairman van Radisson Hotel Group. González heeft uitgebreide leidinggevende ervaring in de sectoren horeca, Leisure en FMCG wereldwijd. Voordat hij in 2017 bij Radisson Hotel Group in dienst trad als CEO, was hij Chief Executive Officer van de NH Hotel Group, waar hij een belangrijke transformatie van het bedrijf leidde. González was eerder Deputy General Manager van Disneyland Parijs en werkte 16 jaar in senior managementfuncties bij Procter & Gamble in Brussel, Madrid en Stockholm voordat hij in 2000 Head of Portugal werd.

González is een gerespecteerd marketeer en vaak een drijvende kracht en stimulator voor verandering. Hij heeft drie boeken geschreven; Living and Working Abroad, How to Live and Work with the Portuguese, en How to succeed in doing business the Swedish way.

González ’s persoonlijke missie is om grote organisaties te motiveren en te stimuleren om ambitieuzer te kijken naar winstgevendheid, de doelstelingen en de mensen. Met respect voor diversiteit in denken, cultuur, geslacht, ervaring en overtuigingen.

González studeerde economie aan Universidad Complutense te Madrid en behaalde een Master in internationale handel en financiën aan de École Supérieure de Commerce de Paris. Hij spreekt vloeiend Engels, Spaans, Portugees en Frans. In januari 2021 werd González onafhankelijk lid van de Raad van Bestuur van Sodexo.

Zowel Louvre Hotels Group als Radisson Hotel Group zijn eigendom van Jin Jiang International Holdings CO., Ltd.

Over Louvre Hotels Group
Louvre Hotels Group is een belangrijke speler in de wereldwijde horeca, met een portfolio dat inmiddels meer dan 1.600 hotels in 60 landen omvat. Zij beschikt over een volledig hotelaanbod, van 1 tot 5 sterren, met de historische merken van de Louvre Hotels Group (Royal Tulip, Golden Tulip, Campanile, Tulip Residences, Kyriad, Kyriad Direct, Tulip Residences, Tulip Inn en Première Classe), de 5 merken van het Sarovar-netwerk in India, de Franse groep Hôtels & Préférence en het merk TemptingPlaces. De groep heeft ook een distributieovereenkomst met de groep Barrière. Louvre Hotels Group is een dochteronderneming van Jin Jiang International Holdings Co., Ltd., de tweede horecagroep ter wereld. 
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Louvre Hotels Radisson Hotels Federico J. González
Algemene voorwaarden | privacy statement