ICCA presenteert verbeterde Association Meetings DatabaseICCA - in samenwerking met technologiepartner Simpleview - kondigt met trots de gloednieuwe digitale transformatie van de wereldberoemde ICCA-database en ICCA-website aan. Dit project is drie jaar in de maak geweest en is geïnspireerd door de veerkracht die de MICE-industrie aan de dag legde tijdens de wereldwijde pandemie. ICCA vond de aanpassingen nodig om haar leden een sterkere waardepropositie te geven, op het moment dat de branche weer terugkeerde naar fysieke bijeenkomsten.

Het is een lang en gecompliceerd proces geweest, waarbij een beroep werd gedaan op de expertise en professionaliteit van veel mensen die in de teams van ICCA en Simpleview werken. Hier is een kort overzicht:

In 2021 besprak het ICCA-bestuur hoe het verbeteren van de AMD (Association Meetings Database) andere verbeteringen zou kunnen vergemakkelijken; inclusief nieuwe website, bijgewerkt CRM-platform en nieuw ledenportaal. Een digitale transformatie zou ICCA in staat stellen een strategie voor post-pandemische groei voort te zetten. Simpleview kwam naar voren als de ideale partner, met de nodige branche-ervaring, expertise, technologieplatforms en teams om de visie waar te maken.

In 2022 werkten ICCA-medewerkers, leden en Simpleview samen om drie projecten te reiken en te implementeren: CMS/Website, CRM/Member Portal en de ICCA-database. Tijdens IMEX 2023 presenteert ICCA fase één van het werk.

Digitale transformatie

De wereldberoemde ICCA-database heet straks ICCA Business Intelligence. Het biedt voorbeeldige analyses en informatie over internationale verenigingen, waardoor er veel meer zakelijke kansen voor onze leden ontstaan. De oorspronkelijke database was een amalgaam van verschillende platforms. De nieuwe AMD is duurzamer, brengt alles samen en biedt:

-Verbeterde integratie – naadloze workflows, stabiliteit op de lange termijn en meer efficiëntie in gegevensbeheer.

-Moderne gebruikersinterface – meer intuïtieve functionaliteit waardoor het vinden van nieuwe zakelijke leads gemakkelijker wordt voor onderzoek en actie.

-Hulpmiddelen voor het zoeken naar vergaderingen – het is nu mogelijk om meer specifieke zoekcriteria aan te passen en op te slaan.

-Nieuw meldingssysteem – elke opgeslagen zoekopdracht genereert een automatische waarschuwing wanneer nieuwe leads aan de database worden toegevoegd of wanneer een nieuwe RFP wordt geopend voor een vooraf geselecteerde regio.

-Nieuwe aanbevelingsengine – slimme informatie die verder gaat dan de zoekopdracht van de gebruiker en patroonherkenning en datawetenschap leest om de best mogelijke vergaderingen voor een bepaalde bestemming te voorspellen.

Website

De bedrijfswebsite is het openbare portaal naar ICCA, speciaal voor het ontmoeten van professionals die meer over de organisatie willen weten. En dit geldt ook voor potentiële nieuwe leden. De nieuwe website biedt een strakere, gebruiksvriendelijkere ervaring, met een bijzondere nadruk op belangenbehartiging over hoe we kunnen delen wat we doen om contact te maken met de rest van de wereld. De nieuwe website laat zien dat ICCA - als een belangrijke erfgoednaam met meer dan 60 jaar in de branche - een leidende rol te spelen heeft. 

Door operationele sitewijzigingen kan het ICCA-team eenvoudig relevante informatie over evenementen, ledennieuws, branchenieuws, sponsoring en promotiemogelijkheden bijwerken en toevoegen. Het zet ook duidelijk de waarden, het wereldwijde bereik uiteen en legt de vele voordelen uit die het ICCA-lidmaatschap biedt aan verenigingen en meetingprofessionals.

Vervolgstappen

In het najaar van 2023 – en als onderdeel van de motivatie om de database te hernoemen naar ICCA Business Intelligence – zal ICCA een extra database aankondigen, die bestaat uit (Inter)gouvernementele bijeenkomsten. De bijeenkomsten die tot nu toe voor deze database zijn geïdentificeerd, hebben allemaal historische en toekomstige informatie en rouleren allemaal tussen ten minste twee landen. Dit is een enorm opwindende ontwikkeling en ICCA is van mening dat het ontsluiten van deze informatie meer duurzame zakelijke kansen voor leden kan bieden.

ICCA zal ook doorgaan met het beheren van het enorme archief van whitepapers, artikelen, inzichten en informatie en het gemakkelijk toegankelijk maken, waarvan een groot deel voor niet-leden.

ICCA CEO, Senthil Gopinath: “De digitale transformatie van ICCA heeft lang op zich laten wachten. De oorspronkelijke website en database leverden geweldige service aan onze leden, maar de geest van veerkracht die door de pandemie werd geboren, inspireerde ons om de boel op te schudden. We hebben een prachtig verhaal en een ongelooflijke intelligentie van - en begrip voor - onze branche. Onze samenwerking met Simpleview betekent dat we zowel het verhaal als de informatie met het grootste vertrouwen kunnen delen. De digitale transformatie zal van ICCA de go-to-source maken voor alles wat met vergaderingen en evenementen te maken heeft.”

"We zijn er trots op ICCA's technologiepartner te zijn en verheugd om hun nieuwe platforms te lanceren", aldus Rich Reasons, President van Simpleview. "Deze digitale transformatiereis en diepgaande samenwerking met ICCA toont onze wederzijdse toewijding aan het voortdurende succes van ICCA's wereldwijde gemeenschap nu en in de toekomst."
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: ICCA Associatie congressen database
Algemene voorwaarden | privacy statement