Clean the World en Kapellerput zetten in op positieve verandering milieuDuurzaamheid staat centraal bij hotel Kapellerput in Heeze, waar de toewijding om bewust om te gaan met het milieu diep in hun DNA is verankerd. Met een focus op recycling, afvalvermindering, energie-efficiëntie en ethisch verantwoord inkopen, is Kapellerput een baken van milieuvriendelijke praktijken. Daarom worden in de badkamers van het hotel Fair Trade en Nordic Swan Ecolabel gecertificeerde cosmeticadispensers gebruikt.

Als wereldleider in eersteklas hotelcosmetica en innovatieve dispenseroplossingen geeft ADA Cosmetics consequent prioriteit aan duurzaamheid: de veganistische en pH-neutrale formules zijn zonder schadelijke stoffen en de huidverzorgingsexpert heeft de exclusieve Cradle to Cradle Certified® zilveren status voor het hele productassortiment. ADA Cosmetics en Kapellerput werken al sinds 2007 succesvol samen om de gasten van het hotel een uniek verblijf te bieden.

Om de gastenervaring van de steeds bewustere reizigers te verbeteren, moedigt ADA alle partners aan om deel te nemen aan het Clean the World's Global Hospitality Program, dat gebruikte zeep en shampoo dispensers voor toiletartikelen omzet in levensreddende, essentiële voorraden voor gemeenschappen in nood over de hele wereld.

Ada Cosmetics en Kapellerput hotel werken samen met Clean the World om een afvalbeheeroplossing te implementeren voor het recyclen van het milieubewuste amenity afval dat afkomstig is van de hotelkamers. Deze samenwerking versterkt niet alleen Kapellerput's toewijding aan duurzame doelen, maar is ook een bewijs van hun vastberadenheid om een betekenisvolle impact te hebben.

ADA Cosmetics, marktleider op het gebied van hotelfaciliteiten, stelt al meer dan vier decennia de norm op het gebied van duurzaamheid en was dit jaar de eerste in de branche die vrijwillig een CSR-rapport publiceerde.

Over Clean the World
Clean the World is wereldwijd toonaangevend op het gebied van duurzame oplossingen voor het milieu en de sociale gevolgen, door gebruikte zeep en dispensers en flacons die de hotellerie anders zou weggooien, om te zetten in levensreddende, essentiële voorraden voor gemeenschappen in nood over de hele wereld. Met elke gerecyclede zeep en gebruikte toiletartikelen helpt Clean the World de impact van vervuiling op onze planeet te verminderen en verbetert het de levens van vrouwen, kinderen en gemeenschappen wereldwijd door nieuwe zeep te doneren aan wereldwijde NGO's, zoals Clean the World Foundation.

Met meer dan 8.000 deelnemers aan het ‘Global Hospitality Recycling Program‘ heeft Clean the World sinds de oprichting in 2009 al meer dan 10 miljoen kilo afval gered van stortplaatsen en meer dan 80 miljoen stukken gerecyclede zeep gedoneerd.

Over ADA Cosmetics
ADA Cosmetics heeft de afgelopen vier decennia hoogwaardige cosmetica en dispensersystemen ontwikkeld en geproduceerd voor hotels, cruiseschepen en luchtvaartmaatschappijen. Het bedrijf heeft meer dan 30.000 klanten verspreid over 115 landen en heeft eigen productiefaciliteiten in Europa en de APAC regio. ADA Cosmetics biedt producten op maat aan plus meer dan twintig merken op verschillende niveaus van luxe standaard tot boetiekstijl en internationale bekende designers plus gecertificeerde natuurcosmeticalijnen. Daarnaast is ADA Cosmetics een innovator en marktleider in hygiënische dispensersystemen.

De gehele waardeketen van dit ISO 14001 gecertificeerde bedrijf is gericht op maatschappelijk verantwoord ondernemen, ecobewustzijn en duurzaamheid. ADA Cosmetics is wereldwijd de enige producent van amenities die een Cradle to Cradle-certificering zilver heeft ontvangen.

ADA Cosmetics is marktleider in Europa voor merkproducten in de hotel cosmetica met een hoofdkantoor in Kehl, Duitsland en met bijna 700 werknemers in zestien landen waaronder Europa, het Midden-Oosten, Azië en de Verenigde Staten.

Over Kapellerput hotel
Kapellerput is een zelfstandig en duurzaam hotel gelegen op een 25 hectare groot landgoed in Heeze, dichtbij Eindhoven. Met dertig conferentiezalen en 97 hotelkamers is Kapellerput specialist op de zakelijke markt. Kapellerput staat bekend vanwege haar vernieuwende en bijzondere werkomgevingen waaronder de duurzame boomhut KABAN. Het hotel werd in 2023 voor het vijftiende jaar op rij beloond met een Gouden Green Key en ontving tevens de Gaia Green Award voor duurzaamste hotel in Nederland en België.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Clean the World Kapellerput Heeze ADA Cosmetics duurzaamheid Duurzaam ondernemen
Algemene voorwaarden | privacy statement