XXL-uitbreiding voor Midden Nederland Hallen; wereld van theater en evenementen komen bij elkaarHet was al één van de grotere evenementencomplexen in Nederland, met een ambitieuze uitbreiding behoort de Midden Nederland Hallen in Barneveld binnenkort tot een select gezelschap van XXL-locaties. Deze week werd het hoogste punt bereikt van de nieuwe hal die verrijst achter het bestaande complex. 

Deze theaterhal wordt 85 meter lang, 75 meter breed en 21 meter hoog. Met een volledig vrije overspanning hebben organisatoren straks volledige flexibiliteit in de hal, terwijl verrijdbare tribunes en videowalls nieuwe mogelijkheden bieden om gasten onder te dompelen in het programma.

Musical van Studio100
Eén van de vaste gebruikers van de vernieuwde Midden Nederland Hallen wordt Studio100. De Vlaamse entertainmentproducent voert vanaf september 2024 de oorlogsmusical 40-45 op in de nieuwe theaterhal. De musical vertelt het verhaal van twee broers die na het bombardement van Rotterdam elk een andere kant van de strijd kiezen. Met bewegende tribunes, een trein die het theater komt binnenrijden en een vliegtuig dat over het publiek scheert is spektakel gegarandeerd.
 
Theater meets events

Op de plek waar straks musicalsterren als Dorian Bindels, Soy Kroon, Gaia Aikman en Niniane Everaert schitteren, is het dus óók mogelijk om zakelijke evenementen te organiseren. “We brengen de nieuwste mogelijkheden uit de theater- en musicalwereld naar de evenementenbranche”, zegt Timo Kruft, eigenaar van de Midden Nederland Hallen. “Daarmee spelen we in op de veranderende rol van live events in de marketingstrategie van bedrijven en organisaties. De focus verschuift daarbij van kennisoverdracht naar merk- en communitybuilding, waarbij beleving een cruciale rol speelt. Deze hal biedt daar straks unieke mogelijkheden voor.”
 
Nieuwe foyer, upgrade NextQube

De entree richting de nieuwe theaterhal? Die wordt minstens zo spectaculair. Bezoekers komen binnen via een volledig glazen kas van zo’n 6.000 vierkante meter, die onder meer gaat fungeren als foyer en ook een restaurant krijgt. Ook het bestaande complex krijgt een upgrade. Zo wordt NextQube uitgebreid met vier grote subruimtes, waarvan een deel uitkijkt over de congreszaal.

25.000 m2 aan extra vloeroppervlakte
Tel je alle uitbreidingen bij elkaar op? Dan komen er maar liefst 25.000 vierkante meter bij in de Midden Nederland Hallen. Met een totaal vloeroppervlak van circa 35.000 vierkante meter behoort het complex straks tot de grootste evenementenlocaties van Nederland. Tegelijkertijd blijft het mogelijk om delen van het complex te huren. De bouw van de theaterhal en de kas worden naar verwachting in het voorjaar van 2024 afgerond. Ondertussen is het complex gewoon beschikbaar voor evenementen.

Foto: Jacco van der Tak (burgemeester gemeente Barneveld) en Timo Kruft (eigenaar Midden Nederland Hallen) brengen een toost uit op het bereiken van het hoogste punt van de nieuwe theaterhal.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Midden Nederland Hallen Barneveld NextQube
Algemene voorwaarden | privacy statement