Hilton hotels beste werkgever van NederlandHilton is uitgeroepen tot beste werkgever van Nederland. Dit is op donderdag 27 juni bekendgemaakt tijdens het Best Workplaces Awardsfestival, dat werd georganiseerd door Great Place To Work (GPTW), het internationale onderzoeksbureau op het gebied van goed werkgeverschap. Hilton Nederland staat op nummer 1 in de categorie large, de categorie voor deelnemers waar meer dan 500 mensen werkzaam zijn.

Eerste plaats is erkenning van gezamenlijke inzet
De volgende Hilton hotels in Nederland hebben gewonnen: Hilton Amsterdam, Hilton The Hague, Hilton Rotterdam, Hilton Amsterdam Airport Schiphol, DoubleTree by Hilton Royal Parc Soestduinen. DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station en Waldorf Astoria Amsterdam. Er zijn voor deze 7 hotels bijna 800 mensen werkzaam. Hilton Nederland deed in 2016 voor het eerst mee aan de competitie. Ze debuteerden toen op nummer 6 en hebben sindsdien continue in de top 10 gestaan.

Dit jaar heeft de keten in Nederland nu voor het eerst de toppositie behaald. Rowena Vermolen-Lodder, Director Human Resources van Hilton Nederland, reflecteert op de winst: ''Het behalen van de eerste plek is niet zomaar een award, het is ook de erkenning van onze gezamenlijke inzet. We vieren daarmee het succes van alle toewijding en energie die onze werknemers elke dag weer laten zien. Met elkaar hebben we een cultuur gecreëerd waarin we elkaar erkennen, waarin we vrienden maken en waarin het beste de norm is. Ook in de toekomst gaan we dit voortzetten!''

Katharina Schlaipfer, Area General Manager van Hilton in Nederland, spreekt ook haar trots uit en plaatst de winst in Europees perspectief: ''Ik vind het fantastisch dat Hilton de nummer 1 in Nederland is. Dit volgt een mooie reeks successen in Europa met nummer 1 plekken in Oostenrijk, Italië, Turkije en Zwitserland en verdere top-10 benoemingen in Duitsland, Frankrijk, Cyprus, Portugal, Spanje en Polen.''

Great Place To Work
Great Place To Work helpt organisaties bij het creëren van een organisatiecultuur waarin vertrouwen centraal staat. Zij doen dit aan de hand van hun Trust Index, een medewerkersonderzoek waarmee vertrouwen, trots en plezier worden gemeten. Jaarlijks voert GPTW dit medewerkersonderzoek uit in meer dan 10.000 organisaties wereldwijd.

Best Workplaces Awards
De Best Workplaces Awards worden elk jaar uitgereikt aan de hoogst scorende GPTW gecertificeerde organisaties in ieder land. Er worden top-10s uitgeroepen voor de categorieën large, mid-large, medium en small. Bij het bepalen van de selectie wordt gekeken naar een cultuur van vertrouwen, het maximaliseren van ieders potentieel, effectief leiderschap, innovatiekracht en betekenisvolle waarden. De ranking van de lijst is gebaseerd op de stem van de medewerker. De 40 Best Workplaces van Nederland zijn dit jaar voor de 22e keer bekend gemaakt.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Hilton Hotels werkgeverschap Great Place To Work
Algemene voorwaarden | privacy statement