Waar moet je op letten bij het organiseren van een food event



Het organiseren van een foodevent kan een fantastische ervaring zijn, zowel voor de organisator als voor de deelnemers. Maar het is ook een uitdagende onderneming, waarbij je met veel zaken rekening moet houden om een succesvol evenement neer te zetten, zoals het vinden van de juiste locatie en leveranciers, het regelen van vergunningen en het waarborgen van de veiligheid van het personeel met de juiste werkkleding en werkschoenen. Lees verder om te ontdekken hoe je jouw volgende foodevent tot een groot succes kunt maken!

Kies de juiste locatie
Wanneer je een food event organiseert, is het belangrijk om de juiste locatie te kiezen die past bij het soort evenement dat je voor ogen hebt. Voor een foodtruckfestival heb je bijvoorbeeld een ruime locatie nodig waar zowel de foodtrucks als de bezoekers voldoende plek hebben. Terwijl een kleinschaliger evenement zoals een wijnproeverij juist beter past bij een kleinere locatie. 
Kies de juiste leveranciers
De kwaliteit van het eten en drinken is essentieel voor een succesvol evenement. Daarom moet je op zoek naar leveranciers die passen bij het concept en voldoen aan de vereiste kwaliteitseisen. Vraag om referenties en recensies van eerdere evenementen en maak duidelijke afspraken over de levering en kosten om misverstanden te voorkomen. Bespreek ook dieetwensen van deelnemers en bezoekers met de leveranciers en vraag of zij hier rekening mee kunnen houden.

Promotie en marketing
Daarnaast is het essentieel om voldoende aandacht te besteden aan de promotie en marketing ervan. Gebruik social media, zoals Instagram en Facebook, om mooie foto's van het eten en de locatie te delen. Verspreid flyers in de buurt van de locatie en benader lokale media om aandacht te vragen voor het evenement. 

Regel de juiste vergunningen
Om een food event te organiseren zijn er vaak diverse vergunningen nodig. Denk bijvoorbeeld aan een vergunning voor het schenken van alcohol, een vergunning voor het plaatsen van een tijdelijke constructie zoals een tent of een podium, en een vergunning voor het maken van geluid. Informeer tijdig bij de betreffende instanties welke vergunningen er nodig zijn en start op tijd met de aanvraag, want het kan enige tijd duren voordat alle vergunningen zijn goedgekeurd.

Veiligheid en hygiëne
Bij een foodevent moet je zorgen voor de veiligheid en hygiëne van de deelnemers en bezoekers. De foodtrucks en keukens moeten aan de hygiëne-eisen voldoen en er moet toezicht zijn op de naleving hiervan. Verstrek duidelijke informatie over allergieën en zorg voor voldoende EHBO-posten en getraind personeel. Maak afspraken met leveranciers en locatie-eigenaren over de verantwoordelijkheid voor de veiligheid en hygiëne tijdens het evenement.

De juiste werkkleding
Niet alleen het eten en drinken is belangrijk, maar ook de uitstraling van het personeel. Daarom is het van belang dat het personeel beschikt over de juiste werkkleding en werkschoenen die voldoen aan de hygiëne- en veiligheidseisen en passen bij het concept van het evenement. Hierdoor draag je bij aan de veiligheid en hygiëne van het evenement en zorg je voor tevreden personeel. Veel succes!

 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement